Hvorfor er det vigtig som udlejer at lave et korrekt flyttesyn?

Som udlejer har du ansvar for dine lejeres lejemål. En del af dette ansvar inkluderer at udføre et korrekt flyttesyn, når lejere forlader et lejemål. Selvom det kan virke som en besværlig opgave, er det en vigtig del af at administrere dine ejendomme for at sikre, at du undgår unødvendige omkostninger og konflikter

I denne artikel vil vi udforske, hvorfor det er vigtigt som udlejer at lave et korrekt flyttesyn, hvorfor det kræver tid og forberedelse, og hvordan du kan sikre dig, at du udfører det korrekt.

Hvorfor er det vigtigt at lave et korrekt flyttesyn?

1. Identificere skader og mangler

Et korrekt flyttesyn giver dig mulighed for at identificere enhver skade eller mangel på ejendommen, som skyldes lejernes brug. På denne måde kan du dokumentere disse skader eller mangler og dermed have den dokumentation i orden for at kunne opkræve lejer for dem.

2. Sikre dig mod konflikter

At have en korrekt dokumentation fra et flyttesyn kan også hjælpe dig med at undgå potentielle konflikter med lejeren omkring tilbagebetalingen af depositum. Hvis der er uenigheder mellem dig og lejeren om tilbagebetalingen og den manglende dokumentation kan føre til en dyr og langvarig retssag.

3. Holde dit lejemål i god stand

Ved at udføre et flyttesyn kan du sikre, at dit lejemål er i god stand og klar til en ny lejer. Dette kan bidrage til at øge din indtjening og forhindre, at din ejendom mister værdi over tid.

Hvorfor kræver det tid og forberedelse?

At udføre et korrekt flyttesyn kan kræve en betydelig mængde tid og forberedelse. Her er nogle faktorer, der kan påvirke, hvor lang tid det tager at udføre et flyttesyn:

1. Størrelse og kompleksitet af ejendommen

Jo større og mere kompleks ejendommen er, jo mere tid og kræfter vil være nødvendigt for at udføre et flyttesyn. Hvis du stadig laver dine flyttesyn med papir og kuglepind, kunne du måske her overveje at skifte til en digital løsning.

2. Tilgængelighed

Dette kan tage tid og kræve lidt planlægning at planlægge et flyttesyn med lejer. Ved et fraflytningssyn skal du her også være opmærksom på at indkaldelse skal ske med mindst 1 uges varsel.

3. Kontrollisten

For at udføre et korrekt flyttesyn skal du sørge for at have en detaljeret kontrolliste over alt det, der skal gennemgås i lejemålet. Det er vigtigt at tage dig god tid til at oprette denne liste og gennemgå den omhyggeligt under selve flyttesyn. Her kan du drage fordel af at bruge et digitalt værktøj som automatisk kan oprette den nødvendige ruminddeling.

Sådan sikrer du dig, at du udfører det korrekt

1. Lav en detaljeret kontrolliste

Som nævnt tidligere er det afgørende at have en detaljeret kontrolliste over de forskellige emner, der skal gennemgås i lejemålet. Det vil hjælpe dig med at sikre, at du ikke overser nogen skader eller mangler, der vil påvirke din evne til at leje lejemålet igen.

2. Planlæg flyttesyn i god tid

For at undgå eventuelle forsinkelser skal du planlægge dit flyttesyn i god tid og give lejeren tilstrækkelig med varsel, så de kan forberede sig til at fremskaffe alle de nødvendige dokumenter og nøgler på den pågældende dag.

3. Vær omhyggelig og nøjagtig

Ved at være omhyggelig og grundig med dit flyttesyn kan du sikre dig, at du ikke overser nogen potentielle mangler eller skader. Her anbefaler vi på det kraftigste, at man tager billeder af eventuel skade eller mangel for at have som dokumentation. Her er et digitalt flyttesyns værktøj virkelig en fordel, da man nemt og hurtigt kan uploade billeder fra telefonen eller tablet som så automatisk vil fremgå af ens flyttesyns rapport

4. Udlevering af flyttesynsrapport

Endelig er nok det mest vigtigste, at udlejer sikre sig at lejer har modtaget flyttesynet. Det kan ske enten digitalt som en e-mail, eller på den old-school måde med en skriftlige rapport.

Klar til at komme i gang med Minudlejer?

Kom i gang med 2 gratis flyttesyn

Ved at gøre brug af denne side acceptere du vores privatlivspolitik